Amazon verkoper worden? Bepaal het met deze info

> Blog > Amazon verkoper worden? Bepaal het met deze info

Op 30 juni 2020 Amazon Met 0 reacties
verkopen via amazon

Amazon is de grootste e-commerce speler ter wereld. Nu Amazon ook in Nederland actief is kunnen Nederlandse ondernemers hier ook producten op aanbieden. Twijfel je nog of Amazon wel een geschikt platform voor jou is? Onze trainer Ruud helpt je op weg en beantwoordt 4 vragen waarmee jij gemakkelijker kunt bepalen of het aanbieden van producten via Amazon geschikt is voor jouw bedrijf!

 

1. Wat zijn de voordelen van het verkopen van producten via Amazon?

Verkopen via Amazon is erg interessant aangezien het de volgende voordelen met zich meebrengt:

 • Groot bereik
  Amazon heeft een ontzettend groot bereik en is zoals eerder genoemd de grootste e-commerce speler ter wereld. Door je producten aan te bieden op Amazon bereik je meer potentiële klanten.
 • Gemakkelijk uitbreiden naar het buitenland
  Als je de ambitie hebt om ook producten in het buitenland te verkopen, kan dat gemakkelijk via Amazon. Met een Nederlands Amazon account kun je namelijk ook verkopen via andere Amazon marketplaces in Europa.
 • Mogelijkheid voor verkoop zonder eigen webshop
  Verkopen via Amazon kan mét of zonder eigen webshop. Als je producten wilt verkopen, maar liever niet een gehele webshop onderhoud, is dat geen probleem.
 • Mogelijkheid om logistiek uit te besteden
  Om zelf producten te versturen, dien je te beschikken over een magazijn met voorraad, afspraken met vervoerders en een orderafhandeling. Het is via Amazon ook mogelijk om dit uit handen te geven. Amazon regelt alle logistiek en klantenservice, jij dient er alleen nog voor te zorgen dat je voorraad naar een magazijn van Amazon verstuurd wordt.

 

2. Voor welke bedrijven / ondernemers is het interessant om producten te verkopen via Amazon?

 • Startende ondernemers
  Amazon biedt ontzettend veel mogelijkheden voor de startende ondernemer. Door te verkopen op Amazon leer je niet alleen veel over deze specifieke markt, maar leer je ook veel over ondernemerschap zonder direct veel risico te hoeven nemen. Zo kun je bijvoorbeeld met 2.000 tot 5.000 euro aan investeringen al je eigen product gaan verkopen.
 • Grotere bedrijven
  Beschikt je bedrijf reeds over een grote productcatalogus? Met Amazon kun je direct een grote groei realiseren. Focus, structuur en strategie is hierbij ontzettend belangrijk. Je kunt tevens klein beginnen door eerst je eigen orders te versturen en de markt te testen. Zodra je genoeg data verzamelt hebt, kun je opschalen door de fulfilment service van Amazon te gebruiken.

 

3. Amazon is pas net geïntroduceerd in Nederland. Is het verstandig om nu al producten aan te bieden?

De Nederlandse consument was al redelijk actief op Amazon Duitsland. De verwachting is dat deze consumenten nu op Amazon Nederland gaan kopen. Hoewel het platform in Nederland nog niet de omzetten van Bol.com realiseert, is het wel aan te raden je producten online te zetten. De investering is hiervoor immers vrij laag en biedt je de kans om ten opzichte van toekomstige concurrenten een sterke positie op te bouwen.

 

4. Wat kost het om producten te verkopen via Amazon?

 • Maandelijkse kosten
  Amazon vraagt een vergoeding van 39 euro per maand, ongeacht je iets verkoopt of niet.
 • Commissie per verkoop?
  Afhankelijk van de categorie en het land waarin je verkoopt betaal je Amazon een percentage van de verkoopprijs.
 • Fulfilment kosten
  Indien je gebruik maakt van ‘Fulfilment by Amazon’ betaal je hiervoor ‘fulfilment fees’ die worden berekend op basis van het gewicht of dimensionaal gewicht van je product. Tevens dien je opslagkosten te betalen.
 • Amazon advertenties
  Een goede manier om te beginnen met het verkopen op Amazon is door te adverteren. Je kunt hiervoor de software van Amazon gebruiken. Je kunt zelf bepalen welk budget je hiervoor wilt inzetten.

 

Volg onze Amazon training

Ben jij enthousiast over het verkopen van producten via Amazon en wil je graag aan de slag met dit platform? Met de juiste kennis van onze specialist Ruud weet je precies hoe je een account kunt inrichten, managen en optimaliseren. Voorkom fouten en start vanaf het begin af aan goed. Bekijk direct onze 1-daagse Amazon training voor meer informatie.

 

Bron:


Reageer