Gratis Google Ads tegoed i.v.m. coronacrisis

> Blog > Gratis Google Ads tegoed i.v.m. coronacrisis

Op 21 april 2020 Google Ads Met 0 reacties
google ads tegoed

Goed nieuws voor adverteerders! Google stelt tijdens de coronacrisis wereldwijd 340 miljoen dollar beschikbaar voor mkb-bedrijven. Met het Google Ads tegoed kunnen kleine en middelgrote bedrijven een deel van de kosten verlagen en hoopt Google dat ze in deze moeilijke periode in contact kunnen blijven met hun klanten.


Welke adverteerders komen in aanmerking voor het Google Ads tegoed?

Niet alle ondernemers komen in aanmerking voor het gratis advertentietegoed. Je dient namelijk in 2019, 10 van de 12 maanden te hebben geadverteerd. Ook dien je in 2020 in de maanden januari of februari te hebben geadverteerd.


Hoe werkt het verkrijgen van advertentietegoed?

Als je aan de genoemde eisen voldoet, hoef je geen actie te ondernemen. Kleine en middelgrote bedrijven over de hele wereld die sinds begin 2019 actief zijn als adverteerder worden in de komende maanden geïnformeerd over het tegoed via meldingen in hun Google Ads-account.

Als Google bepaalt dat je recht hebt op tegoed, wordt het tegoed automatisch aangepast op je account. De eerste bedrijven kunnen eind mei gratis tegoed verwachten. Vanaf dat moment zal Google steeds meer mkb-bedrijven in fases hiervan voorzien.


Hoeveel Google Ads tegoed kun je verwachten?

Per Google Ads account dat aan de genoemde eisen voldoet, wordt maximaal één tegoed vrijgegeven. Als je meerdere accounts hebt of meerdere campagnetypen gebruikt in je account heeft dit geen invloed op het aantal tegoeden wat je ontvangt.

Over de hoogte van het tegoed heeft Google nog geen details vrijgegeven. Wel is duidelijk dat de grootte van het advertentietegoed afhankelijk is van de eerdere uitgaven en van de locatie waar het account actief is. Google Ads wordt namelijk wereldwijd gebruikt en de kredieten worden toegewezen in verhouding tot de valuta van het Google Ads account.


Wanneer kan het tegoed worden besteed?

Als je een tegoed ontvangt, kun je deze het hele jaar gebruiken op ieder Google Ads kanaal en voor ieder campagnetype (Search, Display en YouTube). Zorg ervoor dat je het tegoed voor 31 december 2020 gebruikt hebt. In het nieuwe jaar (2021) kun je het tegoed namelijk niet meer gebruiken.


Bron: