Nieuwe training: Google specialist training

> Blog > Google specialist training

Op 15/11/2019 Trainingen Met 0 reacties
google specialist training

Deze week lanceert Douro Media een nieuwe training: de Google specialist training. De Google specialist training is een 8-daagse training waarbij je diepgaand theoretisch en praktisch inzicht verkrijgt in het bekende drieluik van Google in de vorm van (1) Google Analytics, (2) Google Ads en (3) SEO. Na het volgen van deze training ben je volwaardig ‘Google specialist’ en kun je onder andere via Google Analytics website statistieken meetbaar maken en interpreteren, gericht adverteren via Google Ads en via SEO je website beter vindbaar en zichtbaar maken binnen de organische zoekresultaten van Google.


De 3-deling

De combinatie van Google Analytics, Google Ads en SEO is een bewuste keuze. Onze reeds bestaande ‘specialist’ trainingen (Google Analytics specialist training, Google Ads specialist training en SEO specialist training) zijn trainingen die bijzondere raakvlakken hebben en elkaar qua kennis versterken. Bovendien zijn het eveneens de meest gevolgde trainingen.

Onze trainers leggen graag uit waarom de combinatie van de drie vakgebieden zo belangrijk is en waarom een volgorde van achtereenvolgens Google Analytics, Google Ads en SEO wenselijk is:


dennis mickers


Dennis Mickers – Google Analytics trainer
Google Analytics is de ‘basis’ van online marketing. Zonder concreet te weten wat uit (advertentie)campagnes op de website gebeurt, is het zonde om budget te spenderen. Het is altijd van belang om op een juiste wijze op te vangen of bezoekers op je website datgene doen waarvoor de website is ingericht. Denk daarbij aan het doen van een aankoop en/of het invullen van een (contact)formulier. Vandaar dat het meerwaarde biedt om Google Analytics goed in te richten en te beheersen voordat je met Google Ads en SEO aan de slag gaat.


arne verwoert


Arne Verwoert – Google Ads trainer
Om waardevolle inzichten uit Google Analytics te kunnen halen, heeft je website verkeer nodig. Zonder data valt er niks te analyseren. Voor de meeste websites is zoekmachine Google de belangrijkste bron van verkeer. Met Google Ads (betaald zoekverkeer) kun je er op korte termijn voor zorgen dat je website relevant verkeer krijgt. Door de koppeling met Google Analytics kun je vervolgens analyseren in welke mate je Google Ads campagnes bijdragen aan het behalen van de doelstellingen van je website.


cheryl van etten


Cheryl van Etten – SEO trainer
SEO maakt de bekende drieluik van Google compleet. Het volgt SEA vaak op, omdat het normaliter een langere aanlooptijd nodig heeft om resultaten te behalen. Bij zoekwoorden waarop bijvoorbeeld de concurrentie erg groot is, kun je SEA inzetten om direct resultaat te behalen en je doelgroep te bereiken. Ondertussen kun je werken aan je SEO posities. Heb je de gewenste posities behaald, dan is het in een aantal gevallen mogelijk om SEA af te bouwen of minder frequent in te zetten. Hierdoor bespaar je kosten. Google Analytics helpt je om SEO en SEA data inzichtelijk te maken. In combinatie met een goed zoekwoordonderzoek kun je een sterke coherente strategie opstellen.


Google gecertificeerd

Tijdens de 8-daagse Google specialist training leggen de cursisten twee examens van Google af, waarmee ze Google Analytics én Google Ads Search gecertificeerd worden. Beide certificeringen zijn wereldwijd erkend en veelgevraagd door werkgevers en opdrachtgevers. Met deze certificering kun je namelijk aantonen dat je gedegen kennis hebt over Google Analytics en Google Ads. Uiteraard ontvang je van ons altijd een certificaat van deelname, waarmee je de opgedane kennis direct kunt aantonen.


Volg 8 trainingsdagen en betaal er nu slechts tijdelijk voor 7!

Het is ook mogelijk om de Google Analytics-, Google Ads- en SEO specialist trainingen apart te volgen. Wanneer je graag alle vakgebieden wilt beheersen en de Google specialist training het best aansluit bij jouw leerwensen volg je nu tijdelijk één trainingsdag volledig gratis! Je ontvangt dus een korting van € 495,-.

Ben je geïnteresseerd in de Google specialist training? Bekijk dan direct het programma en het resultaat dat je via de training kunt behalen!