STAP-budget

> Financieringsmogelijkheden > STAP-budget

Jouw STAP naar een
volwaardige online marketeer


Vanaf 1 maart 2022 versterkt de overheid jouw marktpositie door middel van een subsidie voor scholing en ontwikkeling. De overheid ondersteunt je hierin met het zogeheten STAP-budget, een subsidie van maximaal € 1.000 (incl. BTW) om een opleiding, training of cursus te volgen. Dit geldt dus ook als je een opleiding of training bij Douro Media wilt volgen.

Op deze pagina lees je alles over het STAP-budget, zoals over de voorwaarden en de aanvraagprocedure. Uiteraard kun je bij vragen altijd contact met ons opnemen via 073 – 369 0515 of info@douromedia.nl.

Het volgende tijdvak start op maandag 1 mei 2023 om 10.00 uur

65% volledig kosteloos

Hoe kan ik het STAP-budget aanvragen?


1. Aanmelden training

Meld je via onze website aan voor een training naar keuze. Kies bij je inschrijving voor ‘deelname via STAP-budget’.

2. Ontvangst STAP-aanmeldingsbewijs

Na ontvangst van je inschrijving ontvang je van ons een STAP-aanmeldingsbewijs. Houd daarvoor je inbox in de gaten.

3. STAP-budget aanvragen bij het UWV

Met het STAP-aanmeldingsbewijs vraag je het STAP-budget aan in het STAP-portaal van het UWV. Haast is geboden, want OP=OP. Binnen één werkdag ontvang je van het UWV uitspraak over de toekenning van het budget. Ook wij worden daarover geïnformeerd.


4. Toekenning STAP-budget

Na een definitieve toekenning van het STAP-budget kun je deelnemen aan de training. Wij nemen per mail contact op om je deelname (via het STAP-budget) te bevestigen.

5. Deelname aan de training

Je gaat van start met de training. Je bepaalt zelf of je fysiek of virtueel aan onze trainingen deelneemt. Wij verzorgen al onze trainingen namelijk hybride.

6. Bewijs van deelname indienen bij UWV

Na afronding van de training dienen wij een bewijs van deelname in bij het UWV. Het UWV bepaalt of het STAP-budget definitief wordt toegekend en zal je daarvan op de hoogte brengen.

Veelgestelde vragen


Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Het STAP-budget is een subsidieregeling van de overheid waarmee werkenden en werkzoekenden voor € 1.000 (incl. BTW) per kalenderjaar een opleiding, training of cursus kunnen volgen. Met het STAP-budget krijg je de regie in handen om je loopbaan verder te ontwikkelen en je positie op de arbeidsmarkt te versterken. De subsidieregeling STAP-budget vervangt het tot 1 januari 2022 gangbare systeem van fiscale aftrek van scholingskosten.

Kom ik in aanmerking?

Jazeker! Het STAP-budget is voor werkenden én werkzoekenden, oftewel ieder persoon die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt. Je hebt een band met de Nederlandse arbeidsmarkt als je voldoet aan de volgende drie voorwaarden:

 • Je bent ten minste 18 jaar oud en hebt de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet bereikt;
 • Je bent EU-burger of bent partner van een EU-burger;
 • Je bent in de periode van 2 jaar en drie maanden tot 3 maanden voorafgaand aan de subsidieaanvraag voor ten minste 6 maanden in Nederland verzekerd voor de volksverzekeringen.


Voor welke trainingen kan ik het inzetten?

Alle trainingen van Douro Media zijn opgenomen in het STAP-budget scholingsregister van de overheid. Wij zijn namelijk lid én in het bezit van het NRTO-keurmerk (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding). Dit keurmerk is de erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingsbranche. Door het NRTO-keurmerk kun je ervan uitgaan dat wij voldoen aan hoge kwaliteitseisen op het gebied van transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van het personeel. Een voorwaarde vanuit de overheid om als opleider STAP-budget aanvragen te kunnen ontvangen.

Wanneer kan ik het aanvragen?

Het STAP-budget kun je vanaf maandag 1 mei 2023 weer aanvragen. Het STAP-budget is in gelijke delen verdeeld over meerdere tijdvakken. Wanneer het budget van een tijdvak op is dan kun je bij de start van het volgende tijdvak een nieuwe aanvraag doen. Ieder tijdvak kent een subsidieplafond, dus OP=OP.

De tijdvakken zijn als volgt:

 • 17 maart t/m 30 april 2023
 • 1 mei t/m 2 juli 2023
 • 3 juli t/m 3 september 2023
 • 4 september t/m 31 oktober 2023
 • 1 november t/m 31 december 2023


Belangrijk is dat het STAP-budget enkel wordt toegekend wanneer de training start vanaf vier weken na de dag van de subsidieaanvraag en binnen drie maanden na de sluiting van het aanvraagtijdvak waarin de subsidieaanvraag is ingediend.
Meer veelgestelde vragen


 • Hoe kan ik toegang krijgen tot het STAP-portaal?

  Je kunt eenvoudig via de volgende link toegang verkrijgen tot het STAP-portaal van het UWV.


 • Hoe vaak kan ik een STAP-budget aanvragen?

  Je kunt meerdere aanvragen doen, maar kan slechts één keer per kalenderjaar het STAP-budget toegekend krijgen. Het is daarbij niet van belang of je het maximale subsidie budget hebt aangevraagd. Mocht het STAP-budget in het tijdvak zijn verbruikt dan kun je de aanvraag in het volgende tijdvak nogmaals indienen.


 • De training die ik wil volgen kost meer dan € 1.000 (incl. BTW). Kan ik of mijn werkgever meebetalen?

  Wanneer een training meer dan € 1.000 (incl. BTW) kost dan dien je het restbedrag zelf of door je werkgever te (laten) betalen. Het STAP-budget wordt uiteraard in mindering gebracht op de trainingskosten. Je (werkgever) ontvangt dan een separate factuur voor het resterende bedrag.


 • Kan ik het STAP-budget verdelen over meerdere trainingen?

  Nee, dat is helaas niet mogelijk.


 • Stel ik krijg het STAP-budget niet toegekend, kan ik mijn inschrijving dan kosteloos annuleren?

  Wanneer je het STAP-budget in eerste instantie niet krijgt toegewezen en/of het STAP-budget reeds in het tijdvak is verbruikt, dan zit je nergens aan vast. Je kunt je inschrijving dan kosteloos annuleren. Mocht het STAP-budget in het tijdvak op zijn dan kunnen we je uiteraard altijd ondersteunen bij een nieuwe aanvraag in een nieuw tijdvak.

dennis mickers

Vragen over het STAP-budget?

Neem direct contact op met Dennis

Bel direct 073 – 369 0515 of stuur een bericht (en ontvang binnen 1 werkdag een reactie)

  Naam

  E-mailadres

  Bericht