Lesmethoden

> Trainingen > Lesmethoden


Wij hechten veel waarde aan de wensen en behoeften van onze cursisten. Iedereen leert op zijn eigen manier, zeker in deze uitdagende tijd. Daarom hebben we drie lesmethoden ontwikkeld, zodat je ieder van onze trainingen naar eigen wens kan volgen.


Welke lesmethode past bij jou?


Klassikaal

In een klassikale training ben je fysiek op onze locatie in Rosmalen (‘s-Hertogenbosch) aanwezig en neem je deel in een groep van maximaal 8 deelnemers. Interactie met de trainer en medecursisten speelt een belangrijke rol in het leerproces.


Bekijk klassikale trainingen

Virtueel

Een virtuele training is een reguliere klassikale training die je digitaal bijwoont. Je bent niet fysiek aanwezig en neemt deel vanuit je (thuis)werkplek, met een ervaren trainer op afstand. Op deze wijze kun je direct vragen stellen en sparren met de trainer en andere cursisten.


Bekijk virtuele trainingen

Incompany

Wil je graag samen met collega’s een training volgen? Wij kunnen al onze trainingen ook incompany verzorgen. Onze incompany trainingen zijn al mogelijk vanaf drie deelnemers. In overleg bepalen wij graag jullie leerwensen, zodat de training volledig wordt afgestemd op het bedrijf.


Incompany training aanvragenKlassikaal + virtueel (hybride)

Al onze trainingen kunnen zowel klassikaal als virtueel worden gevolgd. De training vindt live op locatie plaats, waarbij een deel van de cursisten digitaal deelneemt. Of je een training nu graag klassikaal of virtueel volgt; je kiest zelf de lesmethode die het best bij jou past!

Wanneer je virtueel deelneemt aan een van onze trainingen dan is het alsof je er zelf bij bent. Wij zorgen ervoor dat je kan meekijken en -luisteren met de fysieke training. De lesmaterialen sturen we vooraf op, waardoor je al beschikt over de informatie die je nodig hebt. Daarnaast zorgen we ervoor dat je ook zelf zichtbaar bent voor zowel de trainer als de rest van de cursisten. Hierdoor kun je net als de rest van de groep vragen stellen wanneer je wilt.


Voordelen van hybride

 • Wij garanderen dezelfde kwaliteit: Tot een jaar na het volgen van een digitale training bieden wij de mogelijkheid om dezelfde training geheel kosteloos bij te wonen op onze trainingslocatie in Rosmalen.
 • 100% flexibel: Volg je training bij ons op locatie, thuis of op kantoor. Wissel tot een dag voor de training van locatie. Ook bij meerdaagse trainingen kun je ervoor kiezen een deel van de trainingsdagen juist klassikaal of virtueel te volgen.
 • Trainingen gaan sneller door: Aangezien onze trainingen zowel klassikaal als virtueel kunnen worden gevolgd, verkrijgen onze trainingen nog sneller een startgarantie.
 • Interactief & persoonlijk Al onze klassikale- en virtuele (hybride) trainingen worden gegeven in groepen van maximaal 8 deelnemers. Dankzij de kleine groepen is er ruim voldoende individuele aandacht voor vragen en interactie.

Zo werkt de virtual classroom

Als je je inschrijft voor een training ontvang je van ons het lesmateriaal wat gebruikt wordt in de training en een link waarmee je kunt deelnemen aan de digitale les. Wij maken hiervoor gebruik van het online platform Zoom. Enkele minuten voor het afgesproken tijdstip logt onze trainer ook in via de link en gaat de training van start. Je dient alleen te zorgen voor een computer met internet, audio en microfoon (optioneel een camera). De meeste laptops beschikken al over audio, microfoon en camera, waardoor je direct kunt deelnemen. Tijdens de les deelt de trainer zijn/haar scherm zodat de uitleg ondersteunt wordt met beeld. Denk hierbij aan presentaties, voorbeeld accounts/websites en/of aantekeningen. Wanneer ieder van de cursisten daar bovendien toestemming voor geeft nemen we de volledige training op en krijg je de opname als naslagwerk toegestuurd.
Iets nog onduidelijk?

Overleg met opleidingsadviseur Dennis

Kijk eens bij de veelgestelde vragen

dennis mickers
 • Kan ik voor deze training gebruik maken van het STAP-budget?

  Jazeker! Het STAP-budget is voor werkenden (in loondienst of als ondernemer/ZZP’er) én werkzoekenden. Oftewel ieder persoon die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt.

  Alle trainingen van Douro Media zijn opgenomen in het STAP-scholingsregister van de overheid. Je kunt het € 1.000,- STAP-budget inzetten als korting voor een van onze trainingen of 65% daarvan zelfs kosteloos volgen.

  Meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen kun je vinden op onze STAP-pagina.


 • Stel ik krijg het STAP-budget niet toegekend, kan ik mijn inschrijving dan kosteloos annuleren?

  Wanneer je het STAP-budget in eerste instantie niet krijgt toegewezen en/of het STAP-budget reeds in het tijdvak is verbruikt, dan zit je nergens aan vast. Je kunt je inschrijving dan kosteloos annuleren. Mocht het STAP-budget in het tijdvak op zijn dan kunnen we je uiteraard altijd ondersteunen bij een nieuwe aanvraag in een nieuw tijdvak.


 • Ik heb enige ervaring. Welk niveau kan ik het best volgen?

  Het merendeel van onze trainingen is zonder voorkennis te volgen. Heb je al enige ervaring en twijfel je over welk niveau je het best kunt volgen? Bekijk dan de leerdoelen en onderwerpen van de training. Kun je bij vrijwel ieder van de leerdoelen/onderwerpen een vinkje zetten omdat je de kennis beheerst dan kun je het best een gevorderden training volgen.

  Je kunt uiteraard altijd contact met ons opnemen om te kijken welke training het best bij je past.


 • Kan ik ook na de trainingsdag(en) met vragen bij jullie terecht?

  Mocht je in de dagen, weken, maanden, jaren na het volgen van de training nog vragen hebben en/of advies wensen, dan kun je altijd bij ons terecht. We begrijpen als geen ander dat wanneer je de nieuw opgedane kennis in de praktijk gaat brengen vragen kunnen opspelen. Aangezien je bekend bent met de trainer kun je direct met hem/haar contact opnemen om je vraag voor te leggen.