Training schrijven voor het web

> Trainingen > Training schrijven voor het web


Hoe trek je tussen de wirwar aan webpagina’s juist met jouw tekst de aandacht? Hoe schrijf je een online tekst waarin zelfs de razendsnelle lezer het antwoord op zijn vragen vindt? En hoe zorg je ervoor dat je ideale lezer je teksten daadwerkelijk via Google weet te vinden? Bij onze 1-daagse training schrijven voor het web leer je hoe jij pakkende, conversiegerichte én aansprekende teksten schrijft voor het internet. En je ontdekt hoe je jouw bedrijf dankzij goede teksten online beter vindbaar maakt. Dat betekent: meer bezoekers, meer beoogde acties én meer blije lezers.


Direct resultaat

Dit is een kleinschalige training waarin we, naast de nodige theorie, vooral praktisch aan de slag gaan. Zo kun je alles wat je leert direct toepassen op je eigen vakgebied. Je gaat dan ook vooral met concrete resultaten naar huis:

 • Je leert hoe je jouw teksten perfect afstemt op je doelgroep. Qua taalgebruik, insteek en onderwerpen.
 • Je weet hoe bezoekers online teksten lezen. En waarom schrijven voor het web anders is dan schrijven op papier.
 • Je krijgt concrete handvatten (en een checklist) om jouw webteksten voortaan SEO-proof te schrijven, zodat je site beter vindbaar wordt in Google.
 • Je ontdekt hoe je jouw teksten duidelijk onderscheidt van concurrenten. Voorkom dooddoeners en vage taal, en doe het voortaan anders dan de rest.
 • Je leert conversiegericht schrijven. Dus niet alleen zenden en informeren, maar ook je lezer prikkelen om in actie te komen of een aankoop te doen. Vanaf de eerste letter.
 • Je weet hoe je jouw teksten lekker leesbaar maakt voor elk device. Leer langdradigheid voorkomen, en ontdek hoe je krachtig schrijft. Juist voor de snelle lezer.
 • Je ontdekt hoe je sterke dienstenpagina’s, ‘Over ons’-pagina’s en salespagina’s schrijft aan de hand van een format dat altijd werkt.
 • Je leert zowel commerciële als informatieve teksten schrijven voor het web. Van salespagina’s tot nieuwsberichten. En van blogs tot een contactpagina die écht anders is.
 • Je leert hoe je teksten vormgeeft zodat ze ook voor de scannende lezer prettig lezen. Met afbeeldingen, links, tussenkoppen en bullet points.
 • Je leert andere tips en tricks om jouw teksten nog krachtiger te maken. Van sterke meta-teksten tot interne links en reviews die niet mogen ontbreken.
 • Na een succesvolle afronding van de training ontvang je een certificaat van deelname.


Programma

 • Waar moet je op letten bij schrijven voor het web?
 • Missers en toppers in de praktijk (en wat jij daarvan kunt leren).
 • Hoe schrijf je scanbare teksten, waarin je lezer snel vindt wat hij zoekt?
 • Welke soorten webteksten bestaan er?
 • Stappenplan sterke webteksten schrijven (doelgroep, doel, etc.).
 • Zo zorg jij voor een sterke structuur in je tekst (van intro tot afsluiter)!
 • Hoe schrijf je aantrekkelijk en actief (en houd je je lezer vast)?
 • Maak een verpletterende eerste indruk (met je titel en inleiding).
 • Ga van “goed naar perfect”. Beoordeel je eigen webtekst en schaaf bij.
 • SEO-proof schrijven voor betere vindbaarheid, hoe pak je dat aan? (incl. checklist)
 • Bloggen voor je site, waar begin je en hoe pak je dat aan?
 • Praktische tips die je niet wilt missen.
 • En aan de slag! (want schrijven leer je uiteindelijk door te doen, dus we gaan ook lekker veel schrijven!).


Doelgroep

Deze training is bedoeld voor iedereen die wil leren hoe je met krachtige teksten op het web jouw ideale lezer aantrekt, vasthoudt én aan je bindt. Door in de theorie te duiken, maar vooral ook door te oefenen. Je leert in deze training alle basics over wat je maar kunt bedenken rondom webteksten. Van de ‘Over ons’-pagina tot krachtige knopteksten. Zo krijg je een brede basis mee, inclusief concrete handvatten voor SEO, handige checklists en veel schrijfoefeningen. Dat maakt dit dé training voor iedereen die meer wilt doen met teksten voor het internet.

De cursus is onder andere geschikt voor communicatieadviseurs, marketeers, redacteuren en contentprofessionals met online schrijfambities. Ook ambitieuze ondernemers die zelf in de digitale pen willen klimmen, zitten bij deze training helemaal goed. Onze cursisten komen uit alle werkvelden. Van overheidsorganisaties tot commerciële eenmanszaken. En van non-profitorganisaties tot grote multinationals.


Voorkennis

Voorkennis van schrijven voor het web is niet nodig. Deze training is zowel geschikt voor de enigszins ervaren online schrijver die het (nog) beter wil doen als voor mensen die de fijne kneepjes van het online schrijfvak voor het eerst willen ontdekken.


Trainer

romy veul

Romy Veul

Woordenwonder. Teksttovenaar. Eigenaar van een schrijfbedrijf. Geef het een naam! Zelf noemt Romy zich het liefst gewoonweg tekstschrijver. Ze tikt inmiddels ruim 6 jaar SEO-webteksten, blogartikelen en e-books voor organisaties met een missie. Met een krachtige contentstrategie en met teksten die wérken helpt ze deze organisaties om hun kennis te delen, meer klanten aan te trekken en hun online vindbaarheid te vergroten. Daarnaast runt ze inmiddels 6,5 jaar haar blog VakerVrolijk.nl, waarop ze maandelijks meer dan 32.000 unieke bezoekers verwelkomt.

Ook jou helpt ze in deze interactieve en praktische training om sterkere teksten te schrijven en zo je organisatie online op de kaart te zetten. Want schrijven voor het web is geen rocket science. En is wel ontzettend leuk. Als jij de juiste trucs leert kennen, schuilt er ook een goede online schrijver in jou. Laten we samen aan de slag gaan! Lees meer over Romy


Trainingsdata

Di 20 jun 2023
van 10.00 tot 16.00
Rosmalen Inschrijven
Optie nemen

Di 20 jun 2023
van 10.00 tot 16.00
Virtueel Inschrijven
Optie nemen

Do 24 aug 2023
van 10.00 tot 16.00
Rosmalen Inschrijven
Optie nemen

Do 24 aug 2023
van 10.00 tot 16.00
Virtueel Inschrijven
Optie nemen

Di 24 okt 2023
van 10.00 tot 16.00
Rosmalen Inschrijven
Optie nemen

Di 24 okt 2023
van 10.00 tot 16.00
Virtueel Inschrijven
Optie nemen

Do 14 dec 2023
van 10.00 tot 16.00
Rosmalen Inschrijven
Optie nemen

Do 14 dec 2023
van 10.00 tot 16.00
Virtueel Inschrijven
Optie nemen
Di 20 jun 2023
van 10.00 tot 16.00
Rosmalen Inschrijven
Optie nemen

Do 24 aug 2023
van 10.00 tot 16.00
Rosmalen Inschrijven
Optie nemen

Di 24 okt 2023
van 10.00 tot 16.00
Rosmalen Inschrijven
Optie nemen

Do 14 dec 2023
van 10.00 tot 16.00
Rosmalen Inschrijven
Optie nemen
Di 20 jun 2023
van 10.00 tot 16.00
Virtueel Inschrijven
Optie nemen

Do 24 aug 2023
van 10.00 tot 16.00
Virtueel Inschrijven
Optie nemen

Di 24 okt 2023
van 10.00 tot 16.00
Virtueel Inschrijven
Optie nemen

Do 14 dec 2023
van 10.00 tot 16.00
Virtueel Inschrijven
Optie nemenWillen meer collega’s leren schrijven voor het web?

Kies voor een incompany training

Dan stemmen we de training volledig op jou en je team af. Je krijgt heldere uitleg, concrete tips en praktische verbeterpunten waarmee jullie voortaan allemaal sterke webteksten schrijven. De training is op maat, waardoor we gericht voorbeelden kunnen bespreken die voor jouw organisatie relevant zijn. Al vanaf drie deelnemers komen wij graag langs. Lees meer over een incompany trainingTraining schrijven voor het web

Eerstvolgende training

Di 20 jun 2023
in Rosmalen óf
Virtueel
Bekijk alle data

Voor 595,-

(excl. BTW)

Inschrijven Optie nemen
Kosteloos aanmelden met STAP-budget


Kenmerken

1 dag van 10.00 – 16.00 uur
Klassikaal (fysiek) óf virtueel
Maximaal 8 personen
Inclusief studiemateriaal
Inclusief drinken en heerlijke lunch
Certificaat van deelnameBrochure downloaden


STAP-budget veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik het STAP-budget aanvragen?

  Je kunt één keer per kalenderjaar het STAP-budget toegekend krijgen. Het is daarbij niet van belang of je het maximale subsidie budget hebt aangevraagd. Je kunt alle stappen terugvinden op onze STAP-budget pagina.

 • Wanneer kan ik het STAP-budget aanvragen?

  Op 3 juli 2023 start de eerstvolgende aanvraagronde voor trainingen die starten tussen 31 juli 2023 en 3 maart 2024. Na inschrijving voor een training ontvang je van ons het daarvoor benodigde STAP-aanmeldingsbewijs. Tevens informeren we je uitgebreid welke stappen je dient te nemen om het STAP-budget aan te vragen.

 • Wat als ik het STAP-budget niet verkrijg?

  Wanneer je het STAP-budget niet krijgt toegewezen en/of het STAP-budget reeds in het tijdvak is verbruikt, dan zit je nergens aan vast. Je kunt je inschrijving dan kosteloos annuleren óf natuurlijk doorzetten naar een volgend tijdvak.

 • De training die ik wil volgen kost meer dan € 1.000 (incl. BTW). Kan ik of mijn werkgever meebetalen?

  Wanneer een training meer dan € 1.000 (incl. BTW) kost dan dien je het restbedrag zelf of door je werkgever te (laten) betalen. Het STAP-budget wordt uiteraard in mindering gebracht op de trainingskosten. Je (werkgever) ontvangt dan een separate factuur voor het resterende bedrag.

 • Kan ik het STAP-budget verdelen over meerdere trainingen?

  Nee, dat is helaas niet mogelijk.


Kies voor klassikaal of virtueel

Wij verzorgen al onze trainingen hybride, waardoor je bij je inschrijving kunt kiezen voor klassikale of virtuele deelname aan de training.

De training wordt klassikaal (bij ons op locatie) gegeven. Wil je dezelfde training liever virtueel volgen? Neem dan vanuit je (thuis)werkplek digitaal deel aan de reguliere klassikale training. We garanderen dezelfde kwaliteit en bovendien kun je altijd tussentijds switchen van virtueel naar klassikaal en andersom. Lees meerTrainingen van Douro Media zijn uniekPersoonlijke bedrijfscase

Gebruik je eigen website(s) en/of account(s) om tot de beste inzichten te komen

Kleine groepen

Groepen van max. 8 personen met veel persoonlijke aandacht en interactie

Toptrainers

Zeer ervaren en gekwalificeerde trainers uit de praktijk

Beste Opleider van NL

6 jaar op rij verkozen tot Beste Opleider van Nederland

Niets geleerd geld terug

Niets geleerd? Dan vergoeden wij de volledige training

Perfecte nazorg

Wij staan óók na de training klaar voor vragen en advies

Cursisten passen nieuwe kennis bij mooie organisaties toe

t-mobile
gemeente amsterdam
abn amro
rode kruis

Bijzonder positief ervaren


Ik heb deze training als bijzonder positief ervaren. Kleine groep, zeer leerzaam, geleerd aan de hand van voorbeelden die cursisten zelf mogen aandragen en zelfs buiten de trainingen om vragen aan Douro Media mogen stellen.

Susanne Roelle 10

Gebruiksvriendelijke training


Als beginner was de training erg duidelijk en eenvoudig uitgelegd. Door gelijk ook aan de slag te gaan werd het geleerde meteen in de praktijk gebracht. Een zeer gebruikersvriendelijke training. Ook de communicatie met Douro media als super ervaren!

asr
Petra Fonck
A.S.R. Nederland, team coördinator
10

Zeer praktisch


Leuke en leerzame dag gehad. Zeer praktisch. De groep was ook niet te groot waardoor de trainer alle tijd had om onze persoonlijke vragen te beantwoorden. Aangename locatie, goede bereikbaarheid en (gratis) parkeergelegenheid. Zeker een aanrader!

kurco
Corette Krieken
Kurco, eigenaar
10

Onze trainingen worden vanuit 682 reviews beoordeeld met een 9,6

Lees meer reviews

Iets nog onduidelijk?

Overleg met opleidingsadviseur Dennis

Kijk eens bij de veelgestelde vragen

dennis mickers
 • Kan ik voor deze training gebruik maken van het STAP-budget?

  Jazeker! Het STAP-budget is voor werkenden (in loondienst of als ondernemer/ZZP’er) én werkzoekenden. Oftewel ieder persoon die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt.

  Alle trainingen van Douro Media zijn opgenomen in het STAP-scholingsregister van de overheid. Je kunt het € 1.000,- STAP-budget inzetten als korting voor een van onze trainingen of 65% daarvan zelfs kosteloos volgen.

  Meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen kun je vinden op onze STAP-pagina.


 • Stel ik krijg het STAP-budget niet toegekend, kan ik mijn inschrijving dan kosteloos annuleren?

  Wanneer je het STAP-budget in eerste instantie niet krijgt toegewezen en/of het STAP-budget reeds in het tijdvak is verbruikt, dan zit je nergens aan vast. Je kunt je inschrijving dan kosteloos annuleren. Mocht het STAP-budget in het tijdvak op zijn dan kunnen we je uiteraard altijd ondersteunen bij een nieuwe aanvraag in een nieuw tijdvak.


 • Ik heb enige ervaring. Welk niveau kan ik het best volgen?

  Het merendeel van onze trainingen is zonder voorkennis te volgen. Heb je al enige ervaring en twijfel je over welk niveau je het best kunt volgen? Bekijk dan de leerdoelen en onderwerpen van de training. Kun je bij vrijwel ieder van de leerdoelen/onderwerpen een vinkje zetten omdat je de kennis beheerst dan kun je het best een gevorderden training volgen.

  Je kunt uiteraard altijd contact met ons opnemen om te kijken welke training het best bij je past.


 • Kan ik ook na de trainingsdag(en) met vragen bij jullie terecht?

  Mocht je in de dagen, weken, maanden, jaren na het volgen van de training nog vragen hebben en/of advies wensen, dan kun je altijd bij ons terecht. We begrijpen als geen ander dat wanneer je de nieuw opgedane kennis in de praktijk gaat brengen vragen kunnen opspelen. Aangezien je bekend bent met de trainer kun je direct met hem/haar contact opnemen om je vraag voor te leggen.